ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия готова за всички проекти от енергийния отрасъл у нас

01.03.2018

Русия е готова да разглежда всички проекти от енергийния отрасъл, тъй като го смята за един от най-перспективните за руско-българското сътрудничество, заяви руският посланик у нас Анатолий Макаров в Плевен.

 

Запитан за бъдещето на проекта „АЕЦ Белене“, Макаров каза, че проектът според него е създаван да подобри положението на българите.
Той допълни, че знае, че има дискусии за строителството и против него.

Ако се вземе решение, че е необходимо да се изгражда „Белене“, Русия е готова на различен принцип – или като инвеститор или по друг начин, да участва в изграждането на централата, каза дипломатът.
Решението за изграждането трябва да се вземе от България, а не от Русия, бе категоричен той.

„Ако постъпи предложение за строителство на проекта, ние сме готови да го разгледаме. Ние сме готови да разглеждаме всички проекти от енергийния отрасъл, защото го смятаме за един от най-перспективните за руско-българското сътрудничество“, коментира посланик Макаров, цитиран от БТА.

Днес той бе гост на Плевен по повод откриването на негова колекция „Литографии от Руско-турската война от 1877-1878 г“ в изложбената зала на Плевенската панорама.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/02/28/rusiia-gotova-za-vsichki-proekti-ot-energiiniia-otrasyl-u-nas.369333

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари