ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Завърши одитът за ядрена квалификация на предприятията на “Атоменергомаш” във връзка с изграждането на АЕЦ “Пакш-2”

28.02.2018

Предприятията от машиностроителното подразделение на „Росатом“ – АО „Атоменергомаш“, преминаха проверка за съответствие с изискванията на кодекса за ядрена безопасност на Унгария.

 

По време на одита, който бе извършен от представители на АСЕ в присъствието на „АСЕ Пакш II“ и унгарския регулатор (Националното ведомство по атомна енергетика), бяха анализирани референтните проекти на предприятията от атомния отрасъл, системата за управление и мениджмънта на качеството, както и осигуряването на ресурси.

Одиторите посетиха производствените комплекси и специалните лаборатории, където се запознаха с програмата за тестване на метала при произвеждане на оборудването за АЕЦ. Особено внимание бе отделено на развитието на културата на безопасност на производството.

Резултатите от одите потвърдиха нивото на компетентност на „Атоменергомаш“ и предприятията му за производството на ключово оборудване за АЕЦ „Пакш“ 2.

Заводите на „Атоменергомаш“ участват в процедурата за ядрена квалификация като потенциални доставчици на оборудването за реакторите на двата нови енергоблока на АЕЦ „Пакш“, включително корпусите на реакторите, парогенераторите, главните циркулационни тръбопроводи, главните циркулационни помпи и др.

Подробности на: http://www.aem-group.ru/mediacenter/news/zavodyi-izgotoviteli-ao-%C2%ABatomenergomash%C2%BB-proshli-audit-po-yadernoj-kvalifikaczii,-provedennyij-predstavitelyami-ao-ik-%C2%ABase%C2%BB-v-prisutstvii-predstavitelej-zao-ase-paks-ii-i-vengerskogo-regulyatora-%C2%ABoan%C2%BB.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари