ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първият бетон във фундамента на АЕЦ “Аккую” ще бъде излят през април

27.02.2018

Турският вестник «Хабертюрк» съобщава, че през април 2018 година руският и турският президент Владимир Путин и Реджеп Ердоган ще излеят първия бетон в основата на атомната електроцентрала Аккую с обща мощност 4,8 хиляди MW на стойност 20 милиарда долара.

 

Очаква се през първата седмица на април да се състои заседанието на президентите Ердоган и Путин в Турция.

Под председателството на двамата лидери ще се проведе седмото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Турция и Русия. На това заседание се планира да се вземат важни решения по политически и икономически въпроси.
По-специално ще бъдат обсъдени двустранната програма и регионалните събития, съвместните проекти в областта на енергийната и отбранителната промишленост, сътрудничеството в областта на селското стопанство.

След тази среща лидерите ще вземат участие в церемонията по полагане на основите на атомната електроцентрала „Аккую“, а след това в тристранната среща на високо равнище за Сирия, която ще се проведе в Истанбул с участието на иранския президент Хасани Роухани.
Първата такава среща се проведе на 22 ноември 2017 г. в Сочи.

Първият от четирите енергийни блока на атомната електроцентрала Аккую е планирано да бъде пуснат в експлоатация през 2023 година, а до 2026 година – атомната електроцентрала да излезе на пълна мощност.
След като строителството приключи, АЕЦ ще генерира 35 милиарда kWh електроенергия годишно.

Източник: https://inosmi.ru/politic/20180226/241562902.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари