ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Скоро започва международна експертна проверка на резултатите от стрес-тестовете на Беларуската АЕЦ

25.02.2018

През март 2018 г. група европейски експерти ще проведе партньорската проверка на резултатите от стрес-тестовете в Беларуската АЕЦ. Това съобщи заместник-министърът на енергетиката на Беларус Михаил Михадюк.

Сред експертите има представители на регулиращите органи в областта на енергетиката на България, Австрия, Великобритания, Унгария, Германия, Франция, Финландия, Словакия, Швеция, Гърция, Словения, Украйна, Испания и Литва. В състава на групата са включени представители на ЕК, МААЕ, както и на Иран и Русия. Докладът от стрес-тестовете вече е изпратен на международните експерти.

„В съответствие с регламента на работа са формулирани около 500 въпроса за стрес-тестовете на Беларуската АЕЦ. „Това е нормална практика. Тази процедура е премината от всички страни, които са дали съгласие за провеждане на независима експертиза“, отбеляза Михадюк.

Подробности на: http://www.atom.belta.by/en/news_en/view/eu-experts-to-arrive-in-march-for-peer-review-of-belarusian-nuclear-power-plant-stress-tests-9790/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари