ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Съгласно плановете на Тръмп ядрените реактори могат да работят до 80 години

24.02.2018

 Американското министерство на енергетиката подкрепя искането на енергийните компании за удължаване живота на някои от атомните реактори в страната до 80 години.

Източник, пожелал анонимност, е заявил пред Блумберг, че министерството прави проучвания и работи с компаниите, които искат разрешение от Комисията по ядрено регулиране да позволи реакторите, построени през 70-те години на 20 век да продължат работа поне до 2050 година.

 

Компаниите Exelon Corp., Dominion Energy Inc. и NextEra Energy Inc. съобщиха за плановете си да поискат от регулатора да удължи 60-годишната лицензия за работа на 8 реактора в щатите Вирджиния, Пенсилвания и Флорида с 20 години. Очакват се искания за поне още 20 ядрени енергоблока.

По-голямата част от 99 американски ядрени енергоблока са поискали и получили от Комисията по ядрено регулиране разрешение за удължаване на живота им от 40 на 60 години.

Източник: https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-02-21/nuclear-reactors-could-run-as-long-as-80-years-under-trump-plan

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари