ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Поръчките на компанията на Росатом “Русатом – Автоматизирани системи за управление” са се увеличили с 50%

26.02.2018

Компанията АО „Русатом – Автоматизирани системи за управление“ (РАСУ, част от „Росатом“) за 2018 г. е увеличила десетгодишния си консолидиран поръчков портфейл повече от 50% до близо 70 милиарда рубли.

 

РАСУ е интегратор на бизнес направленията на „Росатом“ за автоматизирани системи за управление на технологичния процес (АСУ ТП) и електротехника.
АСУ ТП на атомните централи се състоят от няколко нива на единен програмно-технически комплекс, който е необходим за управлението на енергоблоковете на АЕЦ.

По-конкретно през 2017 г. РАСУ става доставчик на АСУ ТП за двата енергоблока на строящата се с участието на „Росатом“ АЕЦ „Рупур“ в Бангладеш.
Подписан е договор за дълбока реконструкция на АСУ ТП на един от блоковете на Калининската АЕЦ. Сключени са споразумения за проектиране на АСУ ТП за четири енергоблока на египетската АЕЦ „Дабаа“ и турската АЕЦ „Аккую“.

По направлението „Електротехника“ са подписани договори за доставка на оборудване за два енергоблока на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия и Курската АЕЦ 2.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/02/21/83547

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари