ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Поръчките на компанията на Росатом “Русатом – Автоматизирани системи за управление” са се увеличили с 50%

26.02.2018

Компанията АО „Русатом – Автоматизирани системи за управление“ (РАСУ, част от „Росатом“) за 2018 г. е увеличила десетгодишния си консолидиран поръчков портфейл повече от 50% до близо 70 милиарда рубли.

 

РАСУ е интегратор на бизнес направленията на „Росатом“ за автоматизирани системи за управление на технологичния процес (АСУ ТП) и електротехника.
АСУ ТП на атомните централи се състоят от няколко нива на единен програмно-технически комплекс, който е необходим за управлението на енергоблоковете на АЕЦ.

По-конкретно през 2017 г. РАСУ става доставчик на АСУ ТП за двата енергоблока на строящата се с участието на „Росатом“ АЕЦ „Рупур“ в Бангладеш.
Подписан е договор за дълбока реконструкция на АСУ ТП на един от блоковете на Калининската АЕЦ. Сключени са споразумения за проектиране на АСУ ТП за четири енергоблока на египетската АЕЦ „Дабаа“ и турската АЕЦ „Аккую“.

По направлението „Електротехника“ са подписани договори за доставка на оборудване за два енергоблока на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия и Курската АЕЦ 2.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/02/21/83547

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари