ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


HOLTEC иска да организира в Украйна производството на малки модулни реактори

26.02.2018

Ръководството на международната компания Holtec International разглежда възможността за разширяване на производствените си мощности в Украйна за изработване на съвременните и по-перспективни малки модулни реактори.

 

Това заяви посланикът на Украйна в САЩ Валерий Чалий.

По думите му президентът на Holtec International Крис Сингх е отбелязал по време на личен разговор, че се разглежда възможността за строителство на такъв завод в Украйна.

„Сингх е избрал само три места в света, където да реализира своя проект – това са Индия, откъдето е родом, САЩ, където сега работи компанията му и Украйна“, отбеляза Чалий.

Малките модулни реактори SMR-160, който са акцент в производството на Holtec International, се смятат за перспективно направление в изграждането на АЕЦ.
Те имат повишено ниво на безопасност, тъй като нямат помпено, арматурно и друго оборудване, изискващо външно енергопотребление.

Източник: https://www.ukrinform.ru/rubric-economy/2403323-holtec-hocet-razmestit-v-ukraine-proizvodstvo-novyh-adernyh-reaktorov.html

Подробности на: https://www.ukrinform.ru/rubric-economy/2404051-pervye-v-ukraine-reaktory-holtec-mogut-ustanovit-na-raes-nedaskovskij.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари