ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


HOLTEC иска да организира в Украйна производството на малки модулни реактори

26.02.2018

Ръководството на международната компания Holtec International разглежда възможността за разширяване на производствените си мощности в Украйна за изработване на съвременните и по-перспективни малки модулни реактори.

 

Това заяви посланикът на Украйна в САЩ Валерий Чалий.

По думите му президентът на Holtec International Крис Сингх е отбелязал по време на личен разговор, че се разглежда възможността за строителство на такъв завод в Украйна.

„Сингх е избрал само три места в света, където да реализира своя проект – това са Индия, откъдето е родом, САЩ, където сега работи компанията му и Украйна“, отбеляза Чалий.

Малките модулни реактори SMR-160, който са акцент в производството на Holtec International, се смятат за перспективно направление в изграждането на АЕЦ.
Те имат повишено ниво на безопасност, тъй като нямат помпено, арматурно и друго оборудване, изискващо външно енергопотребление.

Източник: https://www.ukrinform.ru/rubric-economy/2403323-holtec-hocet-razmestit-v-ukraine-proizvodstvo-novyh-adernyh-reaktorov.html

Подробности на: https://www.ukrinform.ru/rubric-economy/2404051-pervye-v-ukraine-reaktory-holtec-mogut-ustanovit-na-raes-nedaskovskij.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари