ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Национален дискусионен форум – обществено обсъждане на тема „Изграждането на АЕЦ“Белене“- целесъобразност, алтернативи, икономически модели“

21.02.2018

На 20 февруари в зала „Изток“ на НС се проведе организираният от Българския енергиен и минен форум организира национален дискусионен форум – обществено обсъждане на тема „Изграждането на АЕЦ“Белене“- целесъобразност, алтернативи, икономически модели“.

Целта на форума не е дискусия „за“ или „против“ нова АЕЦ в България, а съпоставка на подходи, допускания, изходни данни, модели, споделяне на становища и заключения.
Решението да се стартира ли такъв проект или не трябва да бъде обективирано в новата енергийна стратегия и е въпрос от компетентността на изпълнителната власт.

За участие и изразяване на стнановища са поканени представители Министерство на енергетиката, КЕВР, АЕЦ“Козлодуй“, различни институти на БАН, български и чуждестранни ВУЗ-ове, институти и агенции, представители на всички работодателски организации, банки, енергийни компании, народни представители, представители на различни НПО-та, граждански организации и медии, граждани.

Обширен репортаж от събитието ще намерите в публикацията на вестник Банкеръ – Експерти бистрят в парламента бъдещето на АЕЦ „Белене“ (http://www.banker.bg/upravlenie-i-biznes/read/eksperti-bistriat-v-parlamenta-budeshteto-na-aec-belene ).

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари