ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Втори енергоблок на Южно-Украинската АЕЦ бе спрян за извършване на планов ремонт

13.02.2018

На 9-ти февруари 2018 година в 01:41 часа енергоблок №2 на Южно-Украинската АЕЦ бе изключен от мрежата за извършване на среден планов ремонт с продължителност 120 денонощия.

 

Първият и третият блок на Южно-Украинската АЕЦ функционират без никакви забележки съгласно предписания режим, съобщава пресслужбата на ЮУАЕЦ.

Радиационният фон на промишлената площадка на Южно-Украинската АЕЦ е на нивото на естествените фонови стойности, измерени преди пускането на атомната електроцентрала. Към 9 февруари той е 0,12 μSv / h.
Емисиите и изхвърлянията на радиоактивни вещества в околната среда не надвишават установените допустими стойности.

Южно-украинската атомна електроцентрала (ЮУАЕЦ) се намира на брега на Южния Буг в град Юунукраинск, Николаевска област и е обособено подразделение на НАЭК „Энергоатом“. Атомната електроцентрала е част от Южно-украинския енергиен комплекс. Енергийният комплекс включва: ЮУАЕЦ (3 ядрени енергоблока ВВЭР -1000 с обща мощност 3000 MW), ВЕЦ „Александровская“ на река Южен Буг и „Ташликская“ ПАВЕЦ.

Важни подробности от ремонтната програма на: https://www.sunpp.mk.ua/ru/article/6116-blok-no2-yuuaes-remont-i-rekonstrukciya-daydzhest-ppr

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари