ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Инспекторите на МААЕ проверяват съхраняването на ОЯГ в Запорожската АЕЦ

10.02.2018

 До 12 февруари 2018 г. инспекторите на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) извършват рутинна проверка на блок 2 на Запорожската АЕЦ, който е в планов среден ремонт и на хранилището за сухо съхранение на отработено ядрено гориво (СХОЯГ).
Целта е да се предотврати възможността за прехвърлянето на ядрени материали за военни цели.

Инспекцията се извършва в рамките на международното споразумение между Украйна и МААЕ за неразпространение на ядреното оръжие.
Инспекторите на МААЕ инспектират изпращането на контейнери с отработено ядрено гориво от енергоблок № 2 за съхранение в СХОЯГ на Запорожската атомна електроцентрала.

Целта на контрола на МААЕ е да се предотврати прехвърлянето за военни цели на ядрени материали, използвани в ядрените установки, разположени в 70 страни по света.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-168145?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари