ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Германия – Wingas: Разширяването на ВЕИ ще се нуждае от резервиращи газови генерации

11.02.2018

Новата цел на Германия почти да удвои дела на възобновяемата си енергия до 2030 година ще трябва да бъде подкрепена от повече мощности на газ, тъй като АЕЦ и въглищните централи ще бъдат затворени.
Това заяви Лудвиг Мьоринг, ръководител продажби в притежаваната от Газпром компания Wingas.

 

„Възобновяемата енергия няма да може да работи сама в близките десетилетия заради сигурността на доставките“, заяви Мьорин за „Ройтерс“. „Газът може да запълни празнината“, добави той.

Цитирайки промишлени данни, той добави, че мощностите на Германия, свързани с изкопаеми горива, които гарантират 24-часова непрекъсната електроенергия, трябва да паднат от 94 GW през 2016 година до 72 GW до 2020-23 г.

Причината е, че АЕЦ трябва да бъдат затворени до 2022 г., а пък много централи на въглища, които са основните замърсители с CO2, ще бъдат затворени по екологични причини.

Подробности на: https://www.reuters.com/article/us-energy-essen-wingas/german-renewable-power-expansion-will-need-gas-as-back-up-wingas-idUSKBN1FP2HL

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари