ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия планира да се откаже от вноса на слънчеви батерии за спътниците си

06.02.2018

В Русия започва програмата за заместване на вноса на слънчеви батерии за космически апарати. Това съобщи вестник „Известия“, като се позовава на информацията, получена от компанията „Информационни спътникови системи“ (ISS), наречена на името на академик М.Ф. Ресетенев

 

Понастоящем, както беше отбелязано, повечето компоненти за слънчевите батерии, инсталирани на руските сателити, се купуват в чужбина.
Това създава зависимост от чуждестранни доставчици.
В същото време от наличието на собствено производство зависи осигуряването на телекомуникациите и отбранителните способности на държавата.

Следователно през следващите няколко години се очаква производството на руски компоненти за слънчеви батерии да се увеличи няколко пъти. Това е преди всичко въпрос за разширяване на мощностите на предприятието „Квант“ в Москва (част от ISS). Тази фирма е специализирана в автономната енергетика: слънчеви панели, батерии и други захранващи устройства.

„Въвежда се инфраструктурен проект, в рамките на който за две или три години “Квант” ще може да произвежда до 200 m2 фотоелектрически преобразуватели“, съобщава ISS.

В момента предприятието „Квант“ произвежда ежегодно няколко квадратни метра фотоелектрически преобразуватели, които се използват за производството на слънчеви клетки.
По този начин, като част от програмата за заместване на вноса, производството на компоненти за слънчеви батерии ще се увеличи многократно.

Източник: https://3dnews.ru/965116/?feed

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари