ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


КНДР купува оръжие от Берлин

06.02.2018

Съгласно Федералната служба за защита на Конституцията (Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV)) Северна Корея използва своето посолство в Берлин за закупуване на високотехнологични компоненти за програмата си за ракетно-ядрено оръжие.

 

 

„Трябва да заявим, че оттам вървят дейности по доставки, които от наша гледна точка са свързани с ракетната програма, отчасти и с ядрената програма“, каза Ханс-Георг Маасен (Hans-Georg Maaßen), председател на Федералната служба за защита на Конституцията.

Става дума за т.нар. стоки с двойна употреба, които могат да се използват както за граждански, така и за военни цели.
”Ако ние открием такова нещо, ще го спрем веднага” – обясни Маасен.
„Но не можем да гарантираме, че във всички случаи това може да бъде открито и предотвратено от нас“. Също така може да се предположи, че компонентите за севернокорейската програма са закупени „на други пазари или купени от нелегални купувачи в Германия“.

Според NDR през 2016 г. и 2017 г. властите са получили информация за доставката на стоки, за които се предполага, че са предназначени за ракетна програма на Северна Корея.
Освен това, севернокорейски дипломат се е опитал да придобие мулти-газо анализатор през 2014 година, който може да измерва емисиите при производството на химически бойни отровни вещества .
Организацията на обединените нации многократно налага санкции на Северна Корея във връзка с нейните ядрени и ракетни изпитания.

Източник: http://www.newsfiber.com/p/s/h?v=Shttp%3A%2F%2Fwww.rusverlag.de%2Fcategory%2Fpolitik%2Ffeed&n=rus&y=

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари