ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Извършен бе енергийният пуск на четвърти блок на Ростовската АЕЦ

04.02.2018

Командата за започване на синхронизация на енергийния блок с мрежата беше дадена на 1 февруари, от руския президент Владимир Путин, който пристигна на работно посещение в региона на Ростов.

 

Василий Голубев, губернаторът на Дон, също участва в церемонията по пускането на четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ.
От Ростов, където държавният глава пристигна да проведе заседание на президиума на Държавния съвет на Руската федерация, бе създадена видеоконферентна връзка с Волгодонск.

Директорът на Ростовската АЕЦ Андрей Салникков, който бе във Волгодонск на блоковия щит за управление на четвъртия блок, съобщи на Владимир Путин за готовността на блока за енергиен пуск.
„Задачата за създаване на Ростовската АЕЦ състояща се от четирите енергоблока е напълно изпълнена“, каза Андрей Салниканов.
След кратката команда на президента “Започвайте” процедурата за синхронизиране на енергоблока с мрежата бе стартирана.

Подробности на: Официальный портал Правительства Ростовской области Пресс-служба губернатора Ростовской области

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари