ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През 2020 година ще бъдат доставени уловителите на стопилката за АЕЦ “Дабаа” в Египет

03.02.2018

Доставката на една от системите за защита на бъдещите енергоблокове на първата египетска АЕЦ „Дабаа“ – уловителите на стопилка, се планира за 2020 година.

 

Уловителите на стопилка са устройства за локализиране на стопилката от активната зона на реактора в случай на евентуална надпроектна авария.

За пръв път уловител на стопилка е бил поставен в Първи и Втори енергоблок на Тянванската АЕЦ в Китай, построена по руски проект.

Предприятието на „Росатом“ – АО „Атомкомплект“, е организирало открит конкурс за правото на изработване и доставка на устройствата за локализиране на стопилката за египетската централа.
Възложител на дейностите е генералният изпълнител на строителството на АЕЦ „Дабаа“ – АО „Атомстройекспорт“. Външен възложител е управлението на АЕЦ на Египет.

Началната (максимална) цена на договора за тези дейности е 1,4 милиарда рубли с ДДС.

Четирите енергоблока на АЕЦ „Дабаа“ с реактори ВВЕР-1200 ще бъдат построени по типовия руски проект АЭС-2006 от най-новото поколение „3 плюс“.

Източник: https://ria.ru/atomtec/20180201/1513739335.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари