ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – CNNC и CNEC – двете най-големи ядрени енергийни компании се сливат

14.02.2018

Според официално публикувано изявление, Държавният съвет на Китай е одобрил реструктурирането на двете водещи китайски атомно-енергийни компании CNNC и CNEC.

 

Според изчисления на Ройтерс активите на обединената компания, в чиито състав влизат CNNC и CNEC, ще бъдат на стойност повече от 620 млрд. юана (99 млрд. долара) и в нея ще работят 150 000 души.

Пекин се стреми да реорганизира своята атомна индустрия, за да създаде компании, които да бъдат конкурентоспособни на глобално ниво и да съкрати свръхкапацитета на енергийния си пазар. Енергийната индустрия се бори със забавяне на проекти и закъснения при одобрение на нови местни инициативи.

Според експерти, чрез създаването на китайски марки серийни реактори и чрез сливането на компании, страната ще се позиционира по-добре при участие и финансиране на чуждестранни проекти.

Подробности на: https://www.reuters.com/article/us-china-power-nuclear/china-goes-nuclear-with-latest-state-brokered-power-deal-idUSKBN1FK0S4

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари