ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландия – Fennovoima представи допълнителни документи към заявката за строителна лицензия на АЕЦ “Ханхикиви-1”

01.02.2018

 Отговарящата за проекта за АЕЦ „Ханхикиви-1“  финландска компания Fennovoima Oy представи в министерството на заетостта и икономиката на Финландия допълнителните документи, заради които процесът на разглеждане на заявката за строителство се удължи във времето.

От пресслужбата на министерството съобщиха, че ведомството е получило отчета на Fennovoima за плановете за утилизиране на ядрените отпадъци.
Тези допълнителни обяснения бяха поискани през декември 2016 г. Сега министерството може изцяло да проучи въпроса за издаване на лицензия за строителството на АЕЦ.

„Заявката за получаване на разрешение за строителството на АЕЦ ще постъпи за разглеждане в парламента не по-късно от 2019 година“, съобщават от ведомството.

През декември 2013 г. бе подписан договор за изграждане на АЕЦ „Ханхикиви-1“ между финландската компания Fennovoima Oy и АО „Русатом Енерго Интернешънъл“ (дъщерна на „Росатом“).
Централата ще бъде построена с руски реактор ВВЕР-1200 по проект АЭС-2006. Общата й стойност се оценява на 7 милиарда евро.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/01/31/82885

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари