ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Днес Президентът Росен Плевнелиев свика първото заседание Консултативния съвет за национална сигурност.

25.04.2012

Първата тема на заседанието беше „Продължаване на реформите в сектор Сигурност». По нея доклад изнесе вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Втората тема – „Енергийна сигурност“. По нея доклад изнесе министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Според закона за КСНС – членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание. За участие в заседанието са поканени директорът на Служба „Военна информация“ в Министерството на отбраната, директорът на Националната разузнавателна служба, началникът на Политическия кабинет на министър-председателя и главният секретар на Министерството на вътрешните работи.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1343912

Президентът заяви – Искам да споделя моята амбиция да засилим ролята на Консултативния съвет за национална сигурност. Съобщи също, че заседанията на КСНС ще се провеждат редовно – веднъж на три месеца.

„За мен е учудващо, че толкова години президентската институция не е изготвила правила за работа на КСНС. В края на заседанието ще предложа правила за работа, които да бъдат обсъдени в рамките на един месец”, посочи също държавният глава. 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари