ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия и Аржентина ще обсъдят разширяването на сътрудничеството в ядрената сфера

03.02.2018

Русия и Аржентина се договориха да разгледат възможността за разширяване на сътрудничеството в атомната сфера – ядрения горивен цикъл и производството на ядрена енергия.

 

 

Това стана ясно след преговорите между лидерите на двете страни Владимир Путин и Маурисио Макри.

По време на визитата на Макри в Москва Русия и Аржентина подписаха меморандум за разбирателство за разработване и добив на уран на територията на южноамериканската страна.
Отбелязано бе, че руската корпорация „Росатом“ е заинтересована и от проект за изграждане на АЕЦ по руски дизайн в Аржентина.

На 23 април 2015 г. Русия и Аржентина подписаха меморандум за разбирателство, който определя основата за сътрудничество на страните в областта на изграждане на Шести енергоблок на АЕЦ „Атуча с водо-воден енергиен реактор по руски дизайн с мощност до 1200 MW.
Освен това горивната компания на „Росатом“ ТВЕЛ подписа два меморандума за разбирателство с Националната комисия по атомна енергия на Аржентина и държавната корпорация на провинция Рио Негро INVAP.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2018/01/24/82645

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари