ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


NEI: 2018 може да бъде повратна година за американската ядрена индустрия

25.01.2018

За американската ядрена индустрия 2018′та може да бъде „повратна“ година.
Това заяви вицепрезидентът на Института за ядрена енергия (NEI) на САЩ Джон Котек на форум на Американската енергийна асоциация.

 

По думите му, през тази година ядрената индустрия в страната трябва да запази силен вътрешен енергиен сектор като поддържа работата на атомните електроцентрали, но също така и да демонстрира, че може да построи нови централи, прокарвайки път за реактори от ново поколение.

„Много е важно да запазим силен местен ядрен сектор, като това започва със запазване на съществуващите централи“, заяви Котек. Повечето от дейностите за запазване на съществуващите централи ще бъдат предприети на щатско ниво. Ню Йорк, Илиной и Кънектикът са „показали пътя“, който другите щати могат да последват. „Ние сме окуражени от това, че щатите признават необходимостта от запазване на работещи централи, както за намаляване на вредните емисии, така и за осигуряване на енергийно разнообразие“.

Неуспехът да се оценят правилно ползите от ядрената енергия доведе до това, някои АЕЦ да бъдат затворени преждевременно. Решението на Американската федерална комисия за енергийно регулиране да спре придвижването на предложените от енергийния министър Рик Пери  законови промени за устойчивост и надеждност на мрежите провокира важна дискусия за ролята на АЕЦ при осигуряване на устойчива и надеждна енергийна мрежа, заяви още Котек.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/NP-Watershed-year-ahead-for-US-nuclear-industry-2201187.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари