ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Швейцарски град отказва задължително да инсталира соларни електроцентрали на покривите на сградите

31.01.2018

Властите на град Базел, Швейцария, отхвърлиха инициативата „зелената партия“, която задължава собствениците на жилища да инсталират слънчеви електроцентрали на покривите на домовете си.

 

44 депутати гласуваха за законопроекта. Въпреки това 47 депутати гласуваха против. 3 депутати се въздържаха, включително 1 представител на „Зеления алианс“, от чието име бе издигнато предложението. 3 депутати от „Зелените“ не гласуваха. Освен това в този ден отсъстваха 2 члена на местния парламент.

Следва да се отбележи, че местния парламент отхвърли задължителното монтиране на слънчевите панели по две основни причини: първо, съгласно преработения Закон за енергетиката, който влезе в сила на 1 октомври 2017 година, слънчевите електроцентрали получават значителна финансова подкрепа и при всички случаи изисква инсталирането на слънчеви електроцентрали на всички нови сгради.
От друга страна, задължителното инсталиране на слънчеви панели е намеса в правата на собственост на собствениците на жилища.

По-рано в рамките на акцията „Силова слънчева електроцентрала в Базел“ градът удвои субсидията за изолация на покривите на къщите, ако на тях се инсталира слънчева електроцентрала.

Общинският съвет призова 450-те собственици на къщи с голяма площ на покривите да инсталират слънчеви електроцентрали, предлагайки им безплатна първоначална консултация. В крайна сметка това предложение бе прието от 120 собственици на жилища.

Източник: http://www.rusenergy.com/ru/news/news.php?id=79595

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари