ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На трети енергоблок на Ровненската АЕЦ продължава модернизацията и ремонтът на трети канал на системата за безопасност

25.01.2018

В рамките на средния планово-предупредителен ремонт (ППР) на енергоблок №3 (ВВЭР-1000) на Ровненската АЕЦ, който се извършва за подготовка на блока за работа над проектния срок, продължава модернизацията и ремонта на трети канал на системата за безопасност (СБ-3).

Като част от модернизацията на СБ-3 на блок № 3 в дизел-генераторната станция ДГС-33 се работи по подмяна на системата за контрол и управление на технологичните параметри на оборудването. В същото време се извършва замяна на помпите за промишлена вода за отговорните потребители от група „А“.

 

Системата за безопасност на АЕЦ е изключително важен компонент за осигуряване на подходящо ниво на безопасност на ядрената установка на атомната електроцентрала. Модернизацията на системата за безопасност е предпоставка за експлоатацията на електроцентралата по време на продължаване срока на експлоатация (ПСЕ).

Подробности на: http://www.energoatom.kiev.ua/ru/actvts/extension/53468-na_energobloke__rivnenskoyi_aes_prodoljaetsya_modernizatciya_i_remont_tretego_kanala_sistemy_bezopasnosti/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари