ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Toshiba обмисля първично публично предлагане на бизнеса си с чипове-памет

23.01.2018

Японският концерн Toshiba Corp разглежда възможността за първично публично предлагане (IPO) на своя бизнес с чипове за памет, ако договорената продажба за 18 милиарда долара на консорциум, ръководен от Bain Capital, не успее да получи одобрение от антитръстовите органи до края на март, съобщават световните СМИ.

 

Първичното публично предлагане е един от плановете за непредвидени ситуации, които се разглеждат от висшите ръководители на Toshiba, пише FT, цитирайки запознати лица.

Toshiba постигна съгласие през септември миналата година да продаде Toshiba Memory – втория по големина производител на NAND чипове в света, на консорциум, ръководен от американския финансов инвеститор Bain, за да покрие задължения за милиарди долари, произтичащи от проблемите с ядреното и подразделение “Westinghouse Electric”.

Говорител на Toshiba заяви, че няма промяна в усилията ѝ за завършване на продажбата на поделението за чипове. Представител на Bain не е бил открит за коментар по темата.

Акциите на Toshiba достигнаха тримесечен връх в сутрешната търговия на 22 януари, като за кратко време нараснаха с около 4,7%.

Подробности на: https://www.ft.com/content/60588366-fe57-11e7-9650-9c0ad2d7c5b5

Б.Р. Както вече ви осведомих – Toshiba продаде Westinghouse за 4,6 милиарда долара на канадската компания Brookfield Asset Management

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари