ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF Energy планира да въведе в експлоатация АЕЦ “Hinkley point C” в UK през 2025 година

18.03.2018

Британското подразделение на EDF- EDF Energy съобщи, че АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ ще бъде въведена в експлоатация в края на 2025 година.
Благодарение на проекта компанията разчита на намаляване на разходите на следващи проекти за АЕЦ, които се планира да бъдат реализирани във Великобритания.

 

Това заяви на брифинг генералният директор на EDF Energy Симоне Роси.

Първоначално се предполагаше, че АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“, която се строи от британското подразделение на EDF и китайската корпорация CGN, ще започне да произвежда електроенергия през 2017 г.
Проектът е подложен на критики, защото гарантираната цена на електроенергията, която ще произвежда централата ще бъде по-висока от пазарната.

Според Роси, сега по проекта работят 3000 души. EDF Energy ще пристъпи към строителството на наземните структури на централата през юни 2019 г., след като бъде създадена основата за Първи енергоблок. Миналата година EDF увеличи прогнозата за разходите по проекта на 19,6 милиарда лири.

Източник: www.reuters.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари