ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Турция – Подготвя се ОВОС на проекта за втората АЕЦ “Синоп”

19.01.2018

Заявление за провеждане на Оценка на въздействието върху околната среда на проекта за втора АЕЦ в Турция бе подадено в Министерството на околната среда и градоустройството.

 

За започването на строителните дейности в рамките на проекта за АЕЦ „Синоп“ е необходимо и получаване на лиценз за площадката и строителството на централата от Агенцията по атомна енергия на Турция.

В съответствие със споразумението за изграждането на втора турска АЕЦ (първата АЕЦ „Аккую“ се изгражда с помощта на „Росатом“), 49% от проекта принадлежи на турската електроенергийна компания EÜAŞ, а 51% – на японската MHI и френската Engie. По данни на японски източници, проектът се оценява на повече от 16 милиарда долара. В АЕЦ „Синоп“ ще има четири енергоблока с обща мощност 4480 МВт.

Подробности на: https://www.dailysabah.com/energy/2018/01/15/eia-application-file-for-sinop-nuclear-power-plant-submitted

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари