ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Министерството на външните работи на Китай подкрепя запазването на споразумението за Иран и e срещу едностранните санкции на САЩ

16.01.2018

Китай се противопоставя на всякакви едностранни санкции на Вашингтон срещу Техеран и за запазване на споразумението за ядрената програма на Иран като „ценна сделка, сключена много трудно“.

 

Балистични ракети и портрет на аятолах Али Хаменей в центъра на Техеран

Това заяви в неделя официалният представител на Министерството на външните работи на Китайската народна република Лу Канг, отговаряйки на журналистически въпрос.

„Постигането на всеобхватно споразумение не бе лесна задача, поради което всяка от заинтересованите страни би трябвало да цени тези резултати два пъти повече, отколкото обикновено“, цитира официалният сайт на министерството думите на дипломата.
„Бих искал още веднъж да подчертая: Китай се противопоставя на това, че съответни държави (предимно Съединените щати) прибягват до едностранни санкции, ръководени само от нормите на вътрешното национално законодателство“.
Лу Канг добави, че подобна позиция на Пекин ще остане непроменена и в бъдеще.

„Ние обърнахме внимание, че по-голямата част от международната общност подкрепя (съществуващото) споразумение за Иран и на свой ред напълно подкрепяме този документ“, каза той, подчертавайки, че споразумението „задоволява всеобщите основополагащи интереси“.

Подробности на: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4872091

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари