ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китайски завод произведе първата партида ядрено гориво за AP-1000

15.01.2018

Първата партида за презареждане с гориво за строящите се енергоблокове на китайската АЕЦ „Санмен“ с реактори AP-1000 бе произведена в Китай. Партидата се състои от 64 касети.

 

Очаква се двата енергоблока да започнат работа по-късно през тази година.

Американската „Westinhouse“ отговаря за доставката на стартовите партиди за зареждане, както и за няколко партиди за презареждане, но целта на Китай е достигане на самостоятелност при осигуряване на гориво за енергоблоковете с AP-1000.

През 2011 г. бе подписана сделка на стойност 35 милиона долара, в която „Westinghouse“ „да направи дизайна, произведе и инсталира оборудване за производство на гориво“ за дъщерната компания на CNNC – China North Nuclear Fuel.

Изграждането на съответната технологична линия в китайския завод за ядрено гориво „Baotou“ стартира през 2012-та и приключи през 2016 година. Проектната производителност на линията е 400 тона на година.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/UF-Chinese-plant-produces-AP1000-reload-assemblies-0801175.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари