ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF Energy твърди, че може да намали разходите за изграждане на АЕЦ “Sizewell C” с 5 млрд. лири

15.01.2018

 EDF Energy заяви, че може да изгради двата нови енергоблока с реактори EPR, планирани за АЕЦ „Sizewell C “ в Съфолк с около 5 милиарда лири по-малко, отколкото при строителството на АЕЦ „Hinkley Point C “, защото ще използва опита си от АЕЦ „Hinkley Point C “ и ще намали разходите за предварителните строителни дейности.

Вестник „Таймс“ съобщава, че държавната френска енергийна компания вярва, че дейностите, които вече са извършени по изграждането на двата енергоблока с реактори EPR в АЕЦ „Hinkley Point C “ могат да бъдат повторени точно и при АЕЦ „Sizewell C “ за намаляване на разходите при предварителното строителство с 2 милиарда лири.

Другите милиарди могат да бъдат спестени като се използват доставчиците и оборудването, които вече са преминали през процеса на одобрение, необходим за работата на площадката на съоръжението.

През юли 2017 г. EDF разкри, че стойността на АЕЦ „Hinkley Point C “ е нараснала с 1,5 милиарда лири, достигайки 19,6 милиарда лири.

Подробности на: https://www.nucnet.org/all-the-news/2018/01/04/edf-energy-says-it-can-cut-sizewell-c-costs-by-5-billion

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари