ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Централната банка на Китай предложи да се ограничи подаването на електроенергия за майнърите (копачите) на криптовалута

04.01.2018

Китайските власти отдавна се опасяват, че в редица региони на страната копачите злоупотребяват с ниската цена на електроенергията, което понякога нарушава нормалния режим на електроснабдяването.

 

В Китай са съсредоточени най-големите ферми в света за добив на крипто-валута

Китайската народна банка (НБК) на закрито заседание в сряда, 3 януари, обсъди план за ограничаване на доставките на електроенергия за копачите на крипто-валута, предаде Ройтерс, цитирайки собствения си източник.
Както отбелязва агенцията, НБК разбира, че тя не може да упражнява пряк контрол върху доставянето на електроенергия на фермите за добив на биткоини, но възнамерява да поиска от регионалните власти да се заемат с този проблем.

Работата е в това, че в Китай са съсредоточени най-големите ферми в света за крипто валута, които използват огромна изчислителна мощност. С увеличеното търсене на електроенергия инфраструктурата понякога не се справя.

Търговията на биткоини е под държавен контрол

Имайте предвид, че китайското ръководство заема твърда позиция по отношение на пазара на крипто-валути. Така че през февруари тази година трите най-големи китайски фондови борси на крипто-валути бяха принудени да предприемат мерки за ограничаване предлагането на bitcoins под натиска на Китайската народна банка.

През септември 2017 г. китайските власти наложиха забрана на ICO (Initial Coin Offering) (първоначално предлагане на монети) и след това напълно блокираха работата на крипто-обменните пазари (борси) в страната.

Идва ли глад за електроенергия?

Както отбелязва агенцията Интерфакс, според изчисленията на Digieconomist Bitcoin Energy Consumption Index глобалният майнинг капацитет понастоящем консумира толкова електроенергия, колкото 3,4 милиона домакинства в САЩ.

Цените на биткоините са нестабилни, но растат

На 3 януари на борсата биткоина, който нарасна 15 пъти през миналата година, се търгува на 14,748.83 долара, което е почти същото като при предишната сесия.

Обърнете внимание, че курсът на биткоина през новата година продължи да намалява. Тази тенденция се наблюдава от средата на декември. Така, за пръв път от 2015 година, най-популярната крипто валута стартира новата година с намаление на стойността си.
Според някои експерти, спадът на биткоина може да се дължи на факта, че представителите на престъпния свят губят интерес към него. Те използват все по-често в своите криминални схеми други крипто-валути – monero, ethereum и Zcash.

Подробности на: http://www.newsru.com/finance/03jan2018/bitmining.html?utm_source=rss

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари