ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Прекупвачи на демонтирано оборудване от Игналинската АЕЦ се опитват да го продадат на руски АЕЦ

30.12.2017

Както преди време написа независимият информационен и аналитичен портал BALTNEWS.lt, на територията на Руската федерация са били задържани лица, които са се опитвали да продават използвано оборудване от атомната електроцентрала “Игналина” на действащата Курска атомна електроцентрала в Курчатов.

 


Според журналистите група от нарушители се опита да продаде литовски резервни части за устройства, произведени в Русия.
Те не са били съпроводени със съответните сертификати за качество.
Като цяло на дирекцията на Курската АЕЦ са били предложени 200 магнитоиндуктивни преобразуватели, които са били демонтирани от атомната електроцентрала Игналина, построена в Литва по времето на СССР.

Тогава представителите на атомната електроцентрала „Игналина“ в коментар за „BALTNEWS.lt“ заявяват, че управлението на електроцентралата не е отговорно за съдбата на продадените на търг материални ценности.
„Платилият печеливш на търга получава оборудването или имуществото, и от този  момент може да се разпорежда с него по свое усмотрение“.

Подробности на: http://baltnews.lt/vilnius_news/20170419/1017047273.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари