ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Старите блокове на АЕЦ “Ohi” няма да бъдат рестартирани

28.12.2017

Kansai Electric Power Company обяви, че няма да поиска разрешение за рестартиране на блокове 1 и 2 на атомната си централа Ohi в японската префектура Фукуи.

 

Сега компанията ще подаде заявление за извеждане от експлоатация на двата енергоблока по 1175 MWe с кипящи реактори, които наближават 40 години.

Компанията заяви, че е взела решение на извънредно заседание на борда днес. Тя информира град Охи и префектура Фукуи за решението си да извади от експлоатация блоковете, които започнаха да действат съответно през март 1979 г. и декември 1979 г.
„Ще преминем през различните процедури за извеждане от експлоатация на блокове 1 и 2 на завода в Ои“, заяви Канзай в изявление „и ще продължи с извеждането от експлоатация, като направи безопасността най-важен приоритет“. Тези процедури включват кандидатстване за одобрение от регулаторния орган за извеждане от експлоатация на блоковете.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/WR-Kansai-opts-to-retire-older-Ohi-units-2212174.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари