ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградска АЕЦ-2 – Завърши зареждането на реактора на иновационния първи енергоблок. Енергийният пуск ще бъде в началото на 2018 година.

20.12.2017

Вечерта на 17 декември 2017 г. последната от 163-те горивни касети (топлоотделящи сборки) беше заредена в активната зона на реактора.
В близко бъдеще специалистите ще започнат да събират и уплътняват реактора.

 

 

Енергийното стартиране на първия от двата нови енергоблокове на Ленинградската АЕЦ, която трябва да смени остарелия енергоблок на действащата централа, ще бъде извършено в края на януари или началото на февруари 2018 г.

Това заяви генералният директор на централата Владимир Перегуда. „Ако говорим за настоящия етап – изпитанията трябва да завършат с излизането на минимално контролируемо ниво (МКУ) на мощност, което се планира за първите дни на януари.
После ще се извършва подготовката за включване на турбогенератора. А в последствие планираме енергийно пускане“.

Зареждането в активната зона на първата от всички 163 топлоотделящи сборки със свежо ядрено гориво започна на 8 декември, като операцията за зареждането на всяка сборка трае около 45 минути, отбелязват специалистите.

Много подробности за процеса на зареждане на: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/12/18/81819

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари