ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – съдът не допусна по-голяма роля на кредиторите на Westinghouse в процедурата на банкрута

19.12.2017

Американският съдия по банкрута Майкъл Уайлс отклони молба от кредиторите на Westinghouse Electric Co, да имат по-голяма роля при процедурата на банкрута, дни след като компанията майка Toshiba Corp предложи план за реструктуриране.

 

Съдията от Ню Йорк отклони заявленията от официален комитет на необезпечени кредитори, които твърдят, че „Уестингхаус“ не постига прогрес при реструктурирането на дълга си.
По време на изслушването Уайлс е заявил, че молбата на кредиторите да направят свое предложение ще им даде „възможност да хвърлят бомба“ в случая, само дни след като „Уестингхаус“ е разкрила, че „Тошиба“ лично е представила своя план.

Сега „Уестингхаус“ може да започне да преговаря с „Тошиба“ за определяне на детайлите от плана, за да може компанията да излезе от банкрут през следващите няколко месеца.

„Уестингхаус“ обяви банкрут през месец март, след като двете АЕЦ, на които бе дизайнер и които изграждаше в югоизточната част на САЩ, надвишиха предварителните си разходи с милиарди долари.

Подробности на: https://www.reuters.com/article/us-toshiba-accounting-westinghouse/u-s-court-removes-creditor-hurdle-to-a-westinghouse-bankruptcy-plan-idUSKBN1E72SY?utm_source=34553&utm_medium=partner

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари