ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През януари 2018 година Египет ще получи първия транш по кредита за строителството на АЕЦ “Дабаа”

22.12.2017

През януари 2018 г. Русия ще отпусне първия транш по кредита за строителството на АЕЦ „Дабаа“ в Египет, твърдят източници от министерството на енергетиката и възобновяемите източници на Египет.

 

Заедно с отчетите и материалите, подготвени предварително от „Росатом“, се изискват и изследвания за влиянието на централата върху климата и околната среда, както и допълнителни отчети за безопасност.

Строителните дейности са планирани за 2020 г. след като бъде получено одобрение за местоположението, конструкцията и техническите характеристики на АЕЦ.
Лицензията за експлоатация ще бъде издадена след преминаване на всички процедури и проверка на отчетите.

Министърът на енергетиката и възобновяемите енергийни източници на Египет Мохамед Шакер съобщи, че първият енергоблок с мощност 1200 MW ще бъде пуснат в промишлена експлоатация през 2026 година.

Египет ще започне да изплаща руския кредит през 2029 година, когато всичките четири енергоблока бъдат пуснати в промишлена експлоатация, а изработваната от тях електроенергия започне да се продава.

Източник: www.dailynewsegypt.com

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари