ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – Резервните части за 2018 година на системите за управление и защита (СУЗ) са договорени

16.12.2017

В началото на декември 2017 г. АО «Русатом Сервис» подписа два договора с АЕЦ „Козлодуй“ за доставка на оборудване през 2018 година за блокове №5 и №6.

Съгласно условията на първия договор, „Русатом Сервис“ ще предостави резервни части за оборудването на системата за групово и индивидуално управление (СГИУ) на органите за регулиране на реактора.
Основната функция на оборудването СГИУ е изменение мощността на реактора.

 

Производителят на договорените резервни части е АО «Корпорация ВНИИЭМ» (г. Москва), която също произведе комплекса от електрическо оборудване за системата за групово и индивидуално управление (СГИУ) на АЕЦ „Козлодуй“.

Съгласно условията на втория договор ще бъдат предоставени резервни части на АЕЦ за комплекса от апаратура на системата за управление и защита (АЗ/ПЗ), както и за централизираната информационно-измервателна система за радиационен контрол (ЦИСРК), която ще бъде необходима по време на предстоящите регламентни работи.

Оборудването АЗ/ПЗ и ЦИИСРК е предназначено да осигури безопасното функциониране на АЕЦ и мониторинг на ключовите показатели за радиационната обстановка.

 

Оборудването ще бъде произведено от ЗАО «СНИИП-СИСТЕМАТОМ» (г. Москва), което не за първи път произвежда оборудване за осигуряване на безопасността на АЕЦ “Козлодуй”.

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари