ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – Резервните части за 2018 година на системите за управление и защита (СУЗ) са договорени

16.12.2017

В началото на декември 2017 г. АО «Русатом Сервис» подписа два договора с АЕЦ „Козлодуй“ за доставка на оборудване през 2018 година за блокове №5 и №6.

Съгласно условията на първия договор, „Русатом Сервис“ ще предостави резервни части за оборудването на системата за групово и индивидуално управление (СГИУ) на органите за регулиране на реактора.
Основната функция на оборудването СГИУ е изменение мощността на реактора.

 

Производителят на договорените резервни части е АО «Корпорация ВНИИЭМ» (г. Москва), която също произведе комплекса от електрическо оборудване за системата за групово и индивидуално управление (СГИУ) на АЕЦ „Козлодуй“.

Съгласно условията на втория договор ще бъдат предоставени резервни части на АЕЦ за комплекса от апаратура на системата за управление и защита (АЗ/ПЗ), както и за централизираната информационно-измервателна система за радиационен контрол (ЦИСРК), която ще бъде необходима по време на предстоящите регламентни работи.

Оборудването АЗ/ПЗ и ЦИИСРК е предназначено да осигури безопасното функциониране на АЕЦ и мониторинг на ключовите показатели за радиационната обстановка.

 

Оборудването ще бъде произведено от ЗАО «СНИИП-СИСТЕМАТОМ» (г. Москва), което не за първи път произвежда оборудване за осигуряване на безопасността на АЕЦ “Козлодуй”.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари