ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия и Саудитска Арабия подписаха “пътна карта” за сътрудничество в сферата на мирното използване на ядрената енергия

16.12.2017

Научният център за ядрена и възобновяема енергия на крал Абдула и руската корпорация „Росатом“ подписаха пътна карта за сътрудничество в сферата на мирното използване на ядрената енергия.

 

 

От страна на Саудитска Арабия документът бе подписан от Махер Абдула Алодан, ръководител направление в Научния център за атомна и възобновяема енергия на крал Абдула, а от руска – от Евгений Пакерманов, президент на „Русатом Оверсиз“ (част от „Росатом“).

В съответствие с програмата, Русия и Саудитска Арабия ще си сътрудничат в областта на реакторите с малка и средна мощност, които могат да се използват както за производство на електроенергия, така и за обезсоляване на морска вода.
Страните планират да пристъпят към съвместна работа в сферата на подготовка на персонал за Националната ядрена програма на Саудитска Арабия и развитие на ядрената й инфраструктура.
Русия и Саудитска Арабия ще оценят и перспективите за изграждане на територията на Кралството и на Център за ядрена наука и технологии на базата на изследователски реактор по руски дизайн.

Източник: Департамент коммуникаций Госкорпорации «Росатом»

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари