ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Съвместното предприятие “Алсьтом Атомэнергомаш” ще строи завод за турбини за АЕЦ в Петрозаводск

01.10.2011

Съвета на директорите на руско-френското СП „Альстом Атомэнергомаш“ е взел предварително решение да построи турбинен завод в Петрозаводск, съобщи генералния директор на ОАО „Атомэнергомаш“ Владимир Кащенко.


“Първоначалният вариант с разполагането на производствените мощности в Подолск беше отклонен по икономически причини – тук е по изгодно и удобно от гледна точка на инфраструктурата. Проекта ще се развива в рамките на бизнес-плана. С други думи, до 2015 година завода ще бъде построен”, съобщава корпоративното издание „Вестник АЭМ“.

„Альстом Атомэнергомаш“ е първото съвместно предприятие с чуждестранна компания в сферата на атомното машиностроене в Русия, създадено през 2007 година за производство на бавно-оборотни турбини за АЕЦ с голяма мощност. Френската компания влиза в СП с технологията за производство на бавно-оборотни (1500 оборота в минута) турбини и генератори  „Арабел“, а „Атомэнергомаш“ със свободен производствен корпус в Подолск и парични средства.

Произвежданите турбини ще се монтират на строящите се АЕЦ в Русия, а също така на АЕЦ, строящи се по руски технологии в чужбина.

Заедно с големите турбини , СП планира производството и на аварийни дизел-генератори за модернизация на действащите руски АЕЦ.

Френската компания Alstom се занимава още и с производство и пренасяне на електроенергия, развитие на железопътната инфраструктура, заема една от водещите позиции в областта на разработването на иновационни и екологично безопасни технологии.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари