ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Засилва се сътрудничеството на Westinghouse с украинските АЕЦ

18.12.2017

 В рамките на техническото съвещание, проведено в Ровненската АЕЦ, бяха обсъдени въпросите за възможното сътрудничество в областта на ядрената енергетика с “ Westinghouse Electric Company „.
В дискусията участваха главният инженер на РАЕЦ, неговите заместници, ръководители на структурните звена на електроцентралата и представители на шведския клон на Westinghouse Electric
Sweden AB.

Презентация за дейността на Westinghouse Electric Sweden AB, нейните основни области, придобитите опит и постижения бе представена от нейните мениджъри: директора за работа с клиенти (отделни пазари на ВВЭР ) Seppo Korhonen, продуктовия мениджър Зоран Вуич и мениджъра по развитие на бизнеса в Киевския офис Александър Рихло.

Както беше отбелязано от Seppo Korhonen, сред основните области на дейност на Уестингхаус в Украйна, в допълнение към производството и доставката на ядрено гориво компанията въвежда редица други проекти. По-специално, на блокове 1, 2, Южно Украинската АЕЦ реализира проект по филтрираното сваляне на налягането в херметичната зона, а и на четирите енергоблока на Запорожската АЕЦ продължават дейностите по внедряване на проекта за следавариен мониторинг и мониторинг на концентрацията на водорода.

Също така компанията Westinghouse е страна по изпълнението на един от най-важните проекти, които сега се нарежда сред приоритетите на Энергоатом “Енергиен мост” Украйна – Европейския съюз „, който предвижда износ на електроенергия от енергийния блок №2 на Хмелницката атомна електроцентрала в страните от ЕС.
Европейският експерт изрази надеждата си за ползотворно сътрудничество със специалистите от Ровненската АЕЦ и в бъдеще.

На срещата бяха обсъдени възможностите на Уестингхаус за сътрудничество в областта на доставките на системи за принудително освобождаване на налягането и дългосрочно охлаждане на контейнмънта  за малките енергоблокове на Ровненската АЕЦ, както и текущите планове за електроцентралата за изпълнението на „постфукушимските мероприятия“ на енергоблоковете ВВЭР-440 и ВВЭР-1000, а именно: принудително снижаване налягането в херметичната зона, намаляването на концентрацията на водород в херметичната зона, задържане на стопилката от ядрено гориво в корпуса на реактора.
Според заместник-главния инженер на РАЕЦ по ядрена и радиационна безопасност Сергей Боришкевич – това са малко вероятни събития, които се случват при тежки аварии в атомни електроцентрали.

Уестингхаус работи в Украйна от 1992 г. насам, като допринася за разнообразяването на доставките на украинския пазар на ядрено гориво и водещия световен опит и технологии.
.В средата на 90-те години Уестингхаус започна да работи в страната за модернизиране и подобряване на безопасността на атомните електроцентрали.

Още много подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-166335

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари