ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Новият полски премиер Mateusz Morawiecki подкрепя ядрената и зелената енергия

31.12.2017

 Полша ще продължи да разчита на въглища за производството на електроенергия засега, но в бъдеще ще обмисли възможността да се обърне към атомната енергия и възобновяемите енергийни източници, заяви новият полски премиер Матеуш Моравецки в първата си политическа реч. Той се закле в понеделник, като смени на поста Беата Шидло.

„Днес въглищата са основата на нашата енергийна индустрия и ние не можем и не искаме да се отказваме от тях“, каза Моравецки.
„За бъдещите ни поколение бих искал алтернативните енергийни източници да се развиват свободно в Полша. Нашата задача е да гарантираме на страната енергийна независимост с ниски въглеродни емисии и затова ние гледаме благосклонно на атомната енергия“, подчерта Моравецки.

Проектът за изграждане на първата АЕЦ в страната бе обявен през 2009 г., но бе отлаган нееднократно, като една от пречките е финансирането му.

Подробности на: https://www.reuters.com/article/us-poland-environment/polands-new-pm-voices-backing-for-nuclear-green-energy-in-future-idUSKBN1E625M

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари