ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Френският регулатор призна сеизмичната безопасност на АЕЦ “Трикастен”

13.12.2017

Операторът на всички френски АЕЦ – компанията EDF, получи разрешение от Агенцията по ядрена безопасност на Франция (ASN) за повторното пускане на три енергоблока на АЕЦ „Tricasting“.

На 27 септември агенцията се разпореди трите реактора да бъдат спрени заради опасност от свлачище на крайбрежния канал Донзер-Мондрагон в случай на земетресение.

Тогава регулаторът мотивира решението си, че недостатъчната здравина на хидротехническите съоръжения на канала би могла да доведе до наводнение, което от една страна би довело до отказване на системите за охлаждане и разтопяване на горивото, а от друга би затруднило необходимите действия при ликвидиране в случай на авария.

В рамките на предписанията, специалистите от EDF направиха инженерно-геоложки изследвания на крайбрежната ивица и дигите и извършиха дейности по укрепването им.
След това регулаторът в лицето на контролирания от него Институт за радиационна защита и ядрена безопасност признаха, че няма опасност за централата дори в случай на земетресения с максимално възможния за тази местност магнитуд.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/12/12/81647

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари