ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


KEPCO е “предпочитан участник” в търга за британската NuGeneration

11.12.2017

Южнокорейската компания Korea Electric Power Company (Kepco) бе определена като „предпочитан участник“ в търга за придобиването на 100% от дяловете на британската компания NuGeneration (NuGen), притежавана от „Тошиба“.

Главният изпълнителен директор на Kepco Хуан-Айк Чо заяви, че като „предпочитан участник“ в търга, Kepco възнамерява да „придвижи преговорите до положителен завършек“, за да приключи придобиването в началото на новата година.

NuGen, която е съвместно британско предприятие между японската „Тошиба“ и френската Engie, планираше да построи АЕЦ „Мурсайд“ с обща инсталирана мощност от 3,8 GWe в Западна Къмбрия, като използва технологията за реактор AP1000 на американската „Уестингхаус“.

„Тошиба“ притежава „Уестингхаус“, която обаче подаде молба за защита от кредиторите при банкрут през март 2017 година.
През юли „Тошиба“ остана едноличен собственик на NuGen, след като Engie използва правото си да поиска от японския конгломерат да изкупи дела й.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/C-Kepco-named-preferred-bigger-for-UKs-NuGen-07121704.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари