ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Във Волгодонск започва производството на оборудване за ядрения остров на АЕЦ “Аккую” в Турция

11.12.2017

Инспектори на Турската агенция за ядрена енергия посетиха завода в Волгородск „Атоммаш“ и одобриха производството на оборудване за турските енергийни блокове с руските реактори ВВЕР-1200 от поколение „3+“.

 

Оборудването ще се изпраща от клоновете на «АЭМ-технологий», разположени в Волгодонск и Петрозаводск.
Представители на националния регулаторен орган на Турция – TAEK, както и на АО «АккуюНуклеар – вече са работили с предприятията, които съставят машиностроителния дивизион на Росатом.

Експертите потвърдиха готовността на обектите за пускане в производство на оборудването на ядрената паро-произвеждаща установка (ЯППУ) за турската електроцентрала.

Атоммаш и Петрозаводскмаш започнаха входящ контрол и механична обработка на детайлите на оборудването с дълъг цикъл на производство за реакторната установка на турската атомна електроцентрала, съобщава сайтът на Държавната корпорация „Росатом“.

За справка

През 2010 година Русия и Турция подписаха междуправителствено споразумение за сътрудничество в изграждането и експлоатацията на първата атомна електроцентрала в Турция АЕЦ «Аккую.
Стойността на проекта се оценява на 20 милиарда долара.
До 2023 година на южното крайбрежие на Турция трябва да бъдат изградени четири енергийни блока с руски реактори от поколения „3+“  ВВЕР-1200 с обща мощност – 4800 MW.

Подробности на:  http://bloknot-volgodonsk.ru/news/v-volgodonske-nachali-proizvodstvo-oborudovaniya-d-912329

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари