ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Възможно е към 2020 година биткоините да “изяждат” толкова електроенергия, колкото е сегашната консумация в света

10.12.2017

Към февруари 2020 г. добивът на биткоини ще изисква толкова много електроенергия, колкото днес консумира целия свят.

 

Към днешна дата всяка транзакция, свързана с биткоини, изисква същото количество енергия, което се използва за захранване на девет домакинства в САЩ за един ден.

И копачите постоянно инсталират все повече и повече компютри. Вече кумулативната изчислителна мощност на биткоин-мрежата е почти 100 000 пъти по-голяма от 500-те най-бързи суперкомпютъра в света.

Общата консумация на енергия в тази мрежа е огромна – около 31 TWh годишно. Повече от 150 отделни държави по света консумират по-малко енергия годишно.
И тази енергийно-интензивна мрежа в момента увеличава консумацията си на енергия всеки ден с около 450 GWh, примерно, това е същото количество електроенергия, която Хаити консумира за цяла година.

Само за няколко месеца, при текущия темп на растеж на биткоините, електроенергията, изисквана от крипто-валутната мрежа, ще започне да изпреварва наличните обеми, което изисква нови електрогенериращи мощности.

До юли 2019 г. мрежата за крипто-валути  ще изисква повече електроенергия от тази, която в момента се използва от Съединените щати.
До февруари 2020 г. тя ще използва толкова електроенергия, колкото и целия свят днес.

Ситуацията трябва да се управлява

Вече са направени някои усилия за реформа на обработката на транзакциите и се очаква в бъдеще да бъде необходима по-малко електроенергия за производство на нови биткойни.

Но, както при други технологични постижения, като напояването в селското стопанство и външното светодиодно осветление, по-ефикасните системи за добивна дейност могат да повлияят на привличането на нови копачи.

Източник: http://ru.golos.ua/suspilstvo/k_2020_godu_bitkoin_mojet_syest_vsyu_mirovuyu_elektroenergiyu__smi_3326

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари