ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Унгария – Догодина започва изграждането на строително-монтажната база на АЕЦ “Пакш-2”

07.12.2017

Осъществяването на проекта за унгарската АЕЦ „Пакш“ 2 започва с изграждането на строително-монтажната база през следващата година. На площадката с размер от 8 хектара ще бъдат построени цехове, складови помещения и завод за бетон.

 

Това заяви упълномощеният представител на унгарското правителство за АЕЦ „Пакш“ Атила Асоди на форум на Палатата на инженерите в област Толна.

След това ще бъде изградена необходимата инфраструктура на площадка с размер 64 хектара, а новите енергоблокове ще бъдат разположени на територия от 156 хектара, северно от работещата централа.
Говорейки за подготовката за проекта, Асоди напомни, че днес основният изпълнител прави оценка на търга за доставка на оборудването за турбинния остров. В процедурата участва консорциум на унгарската компания „GE Hungary Kft“ – „Alstom Power System“ и руската компания „Силови машини“.
От 6 000 лицензии, необходими за осъществяване на проекта, проектната компания е получила 300, сред които лицензия за използване на строителната площадка и екологична лицензия.

Държавният секретар напомни, че двата нови енергоблока от поколение „3 плюс“, както и турбинният остров, съдържат много нови елементи, в сравнение с работещите енергоблокове на АЕЦ „Пакш“.
Например турбините ще бъдат бавнооборотни със скорост на вала 1500 оборота в минута, вместо 3000.

Източник: http://nrgreport.com/cikk/2017/12/01/paks-ii-jovore-ezzel-indul-az-epitkezes

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари