ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


И EDF има намерение да участва в търга за изграждане на АЕЦ в Саудитска Арабия

07.12.2017

Френската компания EDF планира да участва в търга за строителството на два атомни енергоблока на АЕЦ в Саудитска Арабия, съобщи „Trade Arabia“.

 

В началото на ноември 2017 г. бе съобщено, че Саудитска Арабия е разпратила на доставчиците на реакторни технологии запитвания за предоставяне на информация (RFI) във връзка с подготовката на търг за строителството на първата АЕЦ в страната.

Очаква се отговорите от потенциалните доставчици да бъдат получени в края на тази или началото на следващата година, а търгът ще бъде обявен или в края на 2018 г., или в началото на 2019 година.

Освен към Франция, запитвания за предоставяне на информация са били отправени към Русия, САЩ, Китай, Южна Корея и Япония.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/12/04/81406

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари