ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Ледената стена” на АЕЦ “Фукушима-1” не оправдава очакванията

30.11.2017

За изграждането на „ледената стена“ за предотвратяване на радиоактивното замърсяване на подпочвените води в АЕЦ „Фукушима“ бяха отделени 309 милиона долара.
Но изграждането изглежда не оправдава очакванията. В частност се оказва, че стената не се справя със силните дъждове, предизвикани от тайфуните.

 

Намаляването на обема на радиоактивната вода е много важно за продължаването на отстраняването на разтопеното гориво от реакторите на АЕЦ „Фукушима“ за извеждането от експлоатация на централата.

Общата дължина на подземната „ледена стена“ е около 1500 метра и тя огражда реакторните и турбинните сгради на четирите енергоблока. Тя се състои от тръбопроводи, достигащи дълбочина до 30 метра, разположени с интервал от един метър.

Замразяването на последния участък на стената с помощта на течащата по тръбопроводите течност с температура минус 30 градуса започна на 22 август. Но официални лица от оператора на централата TEPCO на 22 ноември не можаха да дадат действителна оценка дали съоръжението работи така, както бе планирано.

http://www.asahi.com/ajw/articles/AJ201711260031.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари