ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Парламентът на Египет прие закон за АЕЦ

30.11.2017

Парламентът на Египет прие на 27 ноември закон за АЕЦ.
По този начин е определена правовата база за реализиране на проекта за строителство на АЕЦ в Ед Дабаа с участието на руската корпорация „Росатом“.

 

Според изданието „Ал-Яум ас Сабиа“, новото законодателство в сферата на атомната енергетика, което е преработен и усъвършенстван вариант на закона от 1976 г., „отваря пред държавата път за реализиране на проекти в областта на диверсификацията на източниците на енергия и дава достъп до производството на електроенергия от АЕЦ“.

На първо място се променя статута на надзорния държавен орган. Създава се управление за АЕЦ – изпълнителен орган за контрол за реализирането на проекти в областта на атомната енергетика и производството на електроенергия, който ще бъде подчинен на министъра на енергетиката и възобновяемите енергийни източници.

Новото законодателство трябва да отстрани законовите перипетии при реализирането на мащабния проект за изграждане на АЕЦ в Египет.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/11/28/81247

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари