ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Калининската АЕЦ получи лицензия от Ростехнадзор за ПСЕ на втори енергоблок с 21 години

29.11.2017

Ростехнадзор издаде лицензия на Калининската АЕЦ за експлоатация на втори енергоблок до 30 ноември 2038 година.
Това съобщиха от Росатом на 27 ноември 2017 година.

 Инвестиционният проект за удължаване на жизнения цикъл на 2-ри блок на Калининската АЕЦ се реализира в съответствие със Държавната програма за развитие на ядрената енергетика и програмата за удължаване експлоатационния живот на действащите енергийни блокове на АЕЦ на „Роснергоатом“ за периода 2013-2023 година.

Изпълнението на мероприятията, предвидени в програмата за подготовка на 2-ри блок на Калининската АЕЦ за допълнителен период на експлоатация, стана неразделна част от всички ремонтни кампании, започвайки от 2013 година.

През това време беше осъществена модернизация на оборудването и системите в съответствие с програмата за повишаване на безопасността при ПСЕ.
По този начин беше извършена пълна модернизация на третата система за безопасност на 2-ри енергоблок, подмяна на комплекса СУЗ, АКНП, кондензатора на турбината и други.

Още подробности на: https://www.mngz.ru/oil-gas-energetics/3572579-kalininskaya-aes-poluchila-licenziyu-rostehnadzora-na-prodlenie-sroka-ekspluatacii-2-go-energobloka-na-21-god.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари