ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Правителството е направило “сериозни грешки” относно АЕЦ “Hinkley point C”, твърдят британски депутати

29.11.2017

 Британски депутати обвиниха правителството на страната в „сериозни стратегически грешки“ и пренебрегване на нуждите на потребителите при преговорите за проекта за АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“.
Миналия септември Великобритания се съгласи да построи новата централа в Съмърсет на стойност 18 милиарда лири с финансиране от Франция и Китай.

Комисията за публични разходи съобщи, че правителството не е успяло да „защити“ интересите на клиентите, чийто сметки ще се вдигнат с около 10 до 15 лири годишно.

„Сляпата му решителност (на правителството) да се сключи сделката за АЕЦ „Hinkley point C“, независимо от променящите се обстоятелства означава, че години напред потребителите на енергия ще се сблъскват с разходи в пъти по-високи от първоначалната оценка“.

В споразумението между британското правителство и EDF, на контролираната от френската държава компания е гарантирана цена от 92,50 лири за киловатчас електроенергия, която ще бъде произвеждана от АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ в продължение на 35 години.

Източник: http://www.telegraph.co.uk

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари