ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Правителството е направило “сериозни грешки” относно АЕЦ “Hinkley point C”, твърдят британски депутати

29.11.2017

 Британски депутати обвиниха правителството на страната в „сериозни стратегически грешки“ и пренебрегване на нуждите на потребителите при преговорите за проекта за АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“.
Миналия септември Великобритания се съгласи да построи новата централа в Съмърсет на стойност 18 милиарда лири с финансиране от Франция и Китай.

Комисията за публични разходи съобщи, че правителството не е успяло да „защити“ интересите на клиентите, чийто сметки ще се вдигнат с около 10 до 15 лири годишно.

„Сляпата му решителност (на правителството) да се сключи сделката за АЕЦ „Hinkley point C“, независимо от променящите се обстоятелства означава, че години напред потребителите на енергия ще се сблъскват с разходи в пъти по-високи от първоначалната оценка“.

В споразумението между британското правителство и EDF, на контролираната от френската държава компания е гарантирана цена от 92,50 лири за киловатчас електроенергия, която ще бъде произвеждана от АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“ в продължение на 35 години.

Източник: http://www.telegraph.co.uk

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари