ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


New AREVA се надява да продължи рестартирането на японските АЕЦ

29.11.2017

Главният изпълнителен директор на New AREVA Филип Кнош (Philippe Knoche) заяви в интервю за Nikkei Asian Review, че е удовлетворен от факта, че в Япония постепенно се рестартират ядрените енергоблокове и се надява броят на работещите японски реактори да нараства.

Кнош каза, че подновяването на работата на енергоблоковете е добре за бизнеса на New AREVA, както и за енергийната независимост на Япония.

„Ние се радваме, че Япония вече е рестартирала пет реактора“, заяви Кнош. „Това е много важно за нас и за световната ядрена енергетика“.

 

блокове 3 и 4 на АЕЦ “Такахама” ползват MOX-гориво на AREVA

New Areva има полза от работата на реакторите в Япония, някои от които ползват МОКС гориво. Френската компания изнася за Япония МОКС гориво, което комбинира уран и плутоний.

Кнош добави, че атомната енергия помага за намаляване на въглеродните емисии и че ходът на Япония допринася за световните цели по намаляване на CO2. „Мисля, че Япония е по-разумна от Германия в подхода си“, каза той.

Подробности на: https://asia.nikkei.com/Business/Companies/French-nuclear-company-New-Areva-pins-hopes-on-reopening-of-Japanese-reactors

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари